Center za socialno delo Jesenice

Cesta železarjev 4a, 4270 Jesenice, T:04/583-46-00, F:04/583-46-40, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. web: www.csd-jesenice.si

Kazalo

URADNE URE

ponedeljek od 08.00 do 12.00 ure
  od 13.00 do 15.00 ure
sreda od 08.00 do 12.00 ure
  od 13.00 do 17.00 ure
petek od 08.00 do 12.00 ure

 

Prva socialna pomoč

se izvaja ves poslovni čas

POSLOVNI ČAS

ponedeljek od 07.00 do 15.00 ure
torek od 07.00 do 15.00 ure
sreda od 07.00 do 17.00 ure
četrtek od 07.00 do 15.00 ure
petek od 07.00 do 13.00 ure

Predstavitev

 

Poslanstvo

Izboljšanje kvalitete življenja in socialne vključenosti posameznikov in družin. Vsem, ki potrebujejo pomoč pri premagovanju njihove stiske in težave pomagamo v okviru zakonskih možnosti in skupaj z njimi iščemo za njih možne in sprejemljive rešitve.

 

Vizija

Želimo postati osrednji prostor, ki omogoča vodenje in načrtovanje socialne skrbi in storitev za naše občane. Center, ki je v ožjem in širšem okolju prepoznan po kvalitetnem delu in prijaznih delavcih, ki skupaj z uporabniki, ki so se znašli v socialnih stiskah in težavah, soustvarjamo možne in uresničljive rešitve.

 

Naše vrednote

- Spoštovanje razlik in drugačnosti

- Odprtost, dostopnost in prijaznost

- Varovanje zasebnosti

- Strokovnost, zakonitost in kvalitetno delovanje

- Sodelovanje in povezovanje

- Odzivnost in fleksibilnost

- Transparentnost delovanja

- Skrb za razvoj stroke

- Skrb za zadovoljstvo zaposlenih

 

Center za socialno delo Jesenice je javni socialno varstveni zavod. Ustanovljen je bil leta 1982. Center organizira in izvaja naloge in storitve ter javna pooblastila za območje Občine Jesenice, Kranjska Gora in Žirovnica. Za Občino Jesenice in Kr. Gora center izvaja šedodatne naloge po pogodbi z občinama. V lokalni skupnosti razvijamo z nevladnimi organizacijami in društvi programe, ki posvečajo večjo skrb za posebej ranljive skupine prebivalcev.

 

Na centru beležimo trend vse večjega število posameznikov, družin in skupin prebivalstva, ki potrebujejo našo pomoč. Vse več je materialno ogroženih,visoka starostna struktura starejših nad 65 let (v vseh treh občinah nad poprečjem v RS), izobrazbena raven prebivalstva izrazito pod poprečjem RS, visok delež tujcev,stopnja brezposelnosti v Občini Jesenice nad poprečjem RS,odhajanje mladih iz Jesenic,na našem območju sobivajo ljudje različnih kultur in narodnosti in s tem pomembno drugačno zgodovino in pogledi na življenje in svet.


Občani se soočajo s kompleksnimi in vse hujšimi stiskami in težavami, kar pogosto vodi v pomanjkanje življenjske energije in socialno izključenost. Ob nepredvidljivih spremembah v svojem življenju se zaradi izgube dohodka, bolezni, zasvojenosti, težav v partnerskem odnosu, nasilja, posebnih potreb ipd. znajdejo v situacijah, ki jih sami brez pomoči,ne zmorejo obvladovati. Na centru si prizadevamo, da jim nudimo pomoč inpodporo, pri iskanju in soustvarjanju za njih možnih in sprejemljivih rešitev.