Center za socialno delo Jesenice

Cesta železarjev 4a, 4270 Jesenice, T:04/583-46-00, F:04/583-46-40, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. web: www.csd-jesenice.si

Kazalo

URADNE URE

ponedeljek od 08.00 do 12.00 ure
  od 13.00 do 15.00 ure
sreda od 08.00 do 12.00 ure
  od 13.00 do 17.00 ure
petek od 08.00 do 12.00 ure

 

Prva socialna pomoč

se izvaja ves poslovni čas

POSLOVNI ČAS

ponedeljek od 07.00 do 15.00 ure
torek od 07.00 do 15.00 ure
sreda od 07.00 do 17.00 ure
četrtek od 07.00 do 15.00 ure
petek od 07.00 do 13.00 ure

 

 

 

NAZIV PROGRAMA : BOTRSTVO OBČANOV

 

 

 

 

 

Botri so občani iz pristojnosti delovanja našega centra in so prostovoljno pristopili k programu, ki se izvaja prek CSD Jesenice od aprila 2013. S sodelovanjem botrov, ki mesečno donirajo prispevek za družino oz. otroka se zmanjšuje stiske in pripomore k izboljšanju kvalitete življenja otrok. Višino mesečne donacije predlagajo botri sami.

 

 

 

Program je namenjen otrokom, ki so prikrajšani za sanje o brezskrbnem otroštvu, za vsakdanje za mnoge samoumevne dobrine. Ti otroci se dnevno srečujejo s pomanjkanjem, socialno izključenostjo, neenakostjo, nedostopnostjo do dobrin, ki so neobhodne za zdrav razvoj, izgubo varnosti, spodbud, razumevanja lastne družine, v mnogih družinah se srečujejo s hudimi zdravstvenimi težavami,…

 

 

 

CILJI: Botri s svojim  prispevkom omogočajo, da se otrok lahko vključi v prostočasno dejavnost in s tem pripomore k razvijanju otrokovih pozitivnih potencialov in kvalitetno preživljanje prostega časa. Botri ob tem izkazujejo solidarnost za otroke z manj priložnostmi in imajo dober občutek, da so pripomogli k višji kvaliteti življenja konkretnega otroka in s tem družine.

 

 

 

NEPOSREDNI:

 

-        omogočanje posameznim otrokom vključitev v izvenšolske dejavnosti

 

-        razvijanje otrokovih zdravih potencialov

 

 

 

      POSREDNI:

 

-        zmanjševanje revščine

 

-        dvig kvalitete otrokovega življenja

 

-        preprečevanje socialne izključenosti in zagotavljanje enakih možnosti

 

-        občutek solidarnosti pri botrih

 

 

 

ČAS IZVAJANJA:  Program se izvaja preko celega leta.

 

 

 

UPORABNIKI: So otroci, ki prihajajo iz družin, ki imajo nizke dohodke in živijo na pragu revščine, prisotni so tudi drugi deficiti (npr. bolezen, brez staršev, slabša funkcionalnost staršev,…). Razmere v družini so delavcem centra dobro poznane, saj z družino redno sodelujemo in z veliko gotovostjo lahko upravičimo donacijo. Predlog za prejem donacije posameznemu otroku, sprejmemo na strokovnem svetu.

 

 

 

OBSEG:  Program izvajamo od leta 2013. Donatorji, mesečno nakazujejo donacijo na račun družine oz. račun športnega društva, kluba,… kamor je otrok vključen.

 

 

 

Podatki s katerimi bi identificirali otroka so botrom neznani. Starši pred vstopom v projekt posredujejo pismena dovoljenja, s katerim dovolijo posredovati kratek opis družinskih razmer botrom in podatke o računih kamor se nakazuje denar. Prav tako so podatki o botrih družinam neznani.

 

 

 

Tako botri kot družine ob vstopu v projekt zavežejo, da bodo ob morebitnih spremembah obvestili center.

 

 

 

Ob koncu leta otroci, ki prejemajo donacijo preko centra posredujejo zahvalo in voščilnico botru, prav tako CSD posreduje voščilnico in zahvalo delavcev za solidarnost vsem botrom.

 

 

 

REZULTATI IN EVALVACIJA:

 

Vsi, ki sodelujejo v programu izražajo zadovoljstvo: Botri nimajo dilem, da pomoč prihaja konkretnemu otroku in družini, izražajo tudi zaupanje centru. Družinam doniran prispevek veliko pomeni, samoiniciativno prinašajo tudi dokazila o vključenosti v klub in uspehih, prav tako pa je iz pisem zahvale občutiti hvaležnost za pomoč.

 

 

 

Projekt vodi Anita Bregar: tel. št. 04/583 46 01, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.